Elke soort onderneming heeft een eigen marketingstrategie. Het is van groot belang dat de strategie aansluit bij het bedrijf. Dit geldt ook voor een bloemenwinkel. De hoeveelheid bloemenwinkels nemen de laatste tijd toe. Het gaat hierbij vooral om online bloemenzaken. Wanneer je ertegen wilt concurreren, is het van belang dat je goed nadenkt over de strategie. Om ervoor te zorgen dat jij vaste klanten genereert, hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet.

Laat de zaak opvallen!

Wanneer je ervoor wilt zorgen dat mensen jouw bloemenwinkel niet voorbij lopen, is het noodzakelijk dat je opvalt. Opvallen kun je op meerdere manieren doen. Zo zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om een aantal super mooie bloemen voor je deur te zetten. Hierdoor weten mensen direct waarvoor ze bij jou terecht kunnen. Daarnaast is het belangrijk dat de winkel gastvrijheid uitstraalt. Veel mensen (vooral ouderen) vinden dit van groot belang. Zij vinden het over het algemeen namelijk erg leuk om knusse winkels te bezoeken.

Zorg voor een prettige communicatie

Een ander iets waarmee je als bloemenwinkel goed kan scoren, is wanneer je op de juiste manier communiceert. Erg veel mensen kunnen het waarderen als je geregeld een praatje met ze maakt. Hierdoor is het voor hen niet even snel een bos bloemen kopen, maar echt even een uitje. Let daarom extra op je communicatie en wees vooral vrolijk. Je zult zien dat er hierdoor meer vaste zullen komen. Om ervoor te zorgen dat je op de juiste manier communiceert, zou je een communicatie training kunnen volgen. Veel mensen die deel hebben genomen aan zo’n training merken hier dagelijks de voordelen van. Deze voordelen zijn zowel in de persoonlijke, als zakelijke omgeving merkbaar. Het is daarom sterk aan te raden om een communicatietraining in overweging te nemen.