Huisdieren zijn geneigd om overal aan te snuffelen. Honden eten daarnaast ook nog erg veel planten op die ze tegenkomen. Echter, het kan in sommige situaties erg gevaarlijk zijn. Zo zijn er erg veel planten gevaarlijk voor de gezondheid van een hond. Het is daarom verstandig om te voorkomen dat je hond met deze planten in aanraking komt.

Waarom eet een hond planten?

In sommige gevallen eet een hond groenvoer omdat hij of zij iets verkeerds heeft gegeten. Door dit groenvoer te eten, zal het onverteerbare uitgekotst worden. Naast dat honden dit kunnen eten uit noodzaak, doen ze dit ook vaak uit verveling. Zo kauwen erg veel honden regelmatig op bijvoorbeeld gras en spugen ze dit even later weer uit.

Giftige planten voor honden

Zowel buiten- als binnen planten kunnen giftig zijn voor huisdieren. Om ervoor te zorgen dat jij hier rekening mee kunt houden, zal ik een aantal van deze benoemen. Een plant die erg giftig is voor een hond, is de Rododendron. Vermijd deze plant het liefst en plaats hem zeker niet in de omgeving waar je hond ook rondloopt. Naast deze plant, kan een lelie ook erg gevaarlijk zijn voor honden. Veel mensen weten dit niet en laten hun honden aan de lelie snuffelen. Een ander erg bekende plant in Nederland is de tulp. Een tulp is naast de lelie ook erg gevaarlijk voor honden.

Voorkom dat je hond kamerplanten eet

Om er zeker van te zijn dat je hond niet per ongeluk giftige planten eet, is het verstandig om bij het kopen van de planten hier onderzoek naar te doen. Daarnaast helpt het vaak om je hond bijvoorbeeld een bot te geven. Zo blijft hij of zij hierop kauwen in plaats van op de planten. Helaas biedt een bot geen garantie en zul je altijd moeten opletten.