Dat bloemen plezier voor je ogen, maar ook voor je neus zijn is algemeen bekent. Toch prikkelen sommige bloemen nog een zintuig, namelijk de smaak!
In bepaalde gerechten worden bloemen gebruikt als garnering of echt als ingrediƫnt. Ze zorgen voor een bepaalde kleur in een toetje, of juist voor een bijzondere smaak in een salade. Niet elke bloem kun je zomaar eten, dus ga nou niet naar de bloemist voor een lekkere maaltijd vanavond. Bloemen bij een bloemist zijn vaak behandeld met bestrijdingsmiddelen of andere giftige stoffen. Ga dus voor speciaal of biologisch gekweekte bloemen. Bloemen Bezorgen Amsterdam zet op een rijtje welke je wel veilig kunt gebruiken tijdens het koken.

 

Eetbare bosviooltjes
Je hebt het vast wel eens gezien, een mooi gerecht zoals een salade, aangevuld met kleurrijke viooltjes. Ook kun je ze mee laten koken in een groentesoep, waardoor je een wat frissere smaak krijgt. Deze zijn speciaal op een biologische manier gekweekt zodat je ze veilig op kan eten. Ze hebben een lichtzoete, grasachtige smaak.

Mini Anjers
Deze speciale gekweekte kleine bloemetjes komen in verschillende kleuren. De smaak doet ietwat denken aan kruidnagel. Ze zullen prachtig staan op een dessert, als taartdecoratie of als aanvulling voor een tropische cocktail.

 

Oost-Indische Kers
Deze prachtige bloemetjes, die eigenlijk als mooie klimplant bloeien, kun je in veel diverse gerechten gebruiken. Zo is het een mooie toevoeging aan salades, aardappelgerechten en aan verschillende kaassoorten. De smaak van de Oost-Indische kers lijkt op tuinkers. De stamper van de bloem kan wat pittiger smaken waardoor je een wat stevigere smaak hebt.

 

De Korenbloem
De Korenbloem komt in verschillende kleuren zoals blauw, wit en gemengde variaties. Verse bloemen kun je gebruiken als garnering, maar deze bloem wordt vooral gebruik in de thee. Ze bevatten veel nectar, waardoor ze voor een heerlijke zoete smaak zorgen.