Het regelen van een uitvaart is het laatste dat je voor een overledene kunt doen. Met kistbedekkingen kun je geheel in de stijl van je dierbare de uitvaartkist op een mooie manier voorzien van bloemen. Door de vele mogelijkheden die er zijn, is er altijd een bloemenpracht te vinden die passend is voor de uitvaart die jij voor ogen hebt. Kies eenvoudig de stijl en vorm die jou aanspreekt en laat je verrassen door het prachtige geheel aan bloemen. Het is onderdeel van jouw eerbetoon aan de persoon waar je afscheid van neemt. In deze blog lees je de verschillende opties van kistbedekking.

Keuze bij kistbedekkingen

Een scala aan bloemen voor op de uitvaartkist kan voor een deel of zelfs helemaal over de kist worden gelegd met een rouwwerk naar keuze. Maak jouw keuze uit de volgende stijlen:

  • ingetogen
  • eigentijds
  • klassiek
  • kleurrijk

Speciale vormen kistbedekkingen

Laat de kistbedekking recht doen aan de overledene. Vormen waar jij uit kunt kiezen variƫren van een hond tot een vlinder en van een krans tot een engel. Door een vorm te kiezen die past bij het leven dat is geleid, kan het helpen bij de verwerking van het verlies. Een afscheid dat geheel naar wens is vormgegeven, biedt troost. Bij de uitvaart van een kind kan een hartvormige kistbedekking met veel kleuren passend zijn of een sterrenvorm die verwijst naar het sterrenkind. Voor volwassenen is een biedermeier of rouwboeket een keuze die vrijwel altijd goed in de smaak valt.

Kistbedekking bloemen

Als je dierbare een favoriete bloem had, maakt dat de keuze voor bloemen al een stuk eenvoudiger. Helaas is niet altijd bekend of een overleden persoon een voorkeur voor een bepaalde bloem had. In dat geval kan een beetje hulp voor het maken van de juiste keuze geen kwaad. De kleuren wit en roze staan voor onschuld, tederheid en romantiek en worden vaak gekozen voor naaste overledenen. De kleur rood wordt vaak verbonden met romantiek en kan dus goed worden gebruikt voor kistbedekkingen van partners. Paarse bloemen staan voor ernst, rouw en waardigheid. Een combinatie van verschillende kleuren bloemen of een bloemenzee die wordt gecombineerd met sierlijke bladsoorten behoort tot de mogelijkheden.

Conclusie

Laat het laatste moment van je overledene recht doen aan de persoon waar je afscheid van neemt. De keuze op het gebied van kistbedekkingen is groot. Verdiep je in de mogelijkheden en kijk wat past bij jouw gevoel. Bij twijfel kun je altijd overleggen met een bloemist om tot een passende kistbedekking te komen.

 

Bron: Wishflowers.nl