Wilt u de zomerbloemen van uw tuin het hele jaar door laten meegaan? Ok, de gemakkelijkste manier is om je tuinbloemen binnen te brengen en ze te drogen.

* Ten eerste: bloemen oogsten

Het is het beste om uw bloemen in de ochtenduren te snijden nadat de dauw uit de planten is verdampt. Eenmaal gesneden, groepeert u de stelen in trossen met behulp van elastiekjes (puur rubberen elastiekjes werken het beste) en verwijdert u ze zo snel mogelijk uit het zonlicht.

Er zijn duidelijke ontwikkeltijden die het beste zijn om bloemen te snijden om te drogen. Dit kan heel specifiek zijn voor verschillende planten of zelfs voor verschillende telers van dezelfde plant. Over het algemeen is het het beste om onrijpe bloemen te plukken (bloemen die niet helemaal open zijn), omdat de bloemen blijven opengaan tijdens het droogproces. Als je een bloem plukt op het moment dat hij er perfect uitziet, blijft hij tijdens het drogen opengaan, waardoor je een bloem voorbij dat ‘perfecte stadium’ achterlaat. De meeste mensen plukken te laat bloemen. Heb je bijvoorbeeld ooit een mooie gedroogde roos gezien? Als je er echt naar kijkt, is de bloem nog redelijk gesloten. Vermijd het oogsten van bloemen die te volwassen zijn in ontwikkeling. Dergelijke bloemen zullen in het algemeen bij drogen drogen en zullen niet goed standhouden in arrangementen.

Voor elke bloem die we kweken, bieden we specifieke pluk- en teeltadviezen. Klik gewoon op een gedroogde bloemnaam op een van onze lijsten om een ​​schat aan specifieke informatie te krijgen, waaronder foto’s!

* Ten tweede: bloemen bewaren

Op enkele uitzonderingen na drogen we al onze bloemen aan de lucht. We hangen eenvoudig bloemtrossen ondersteboven aan draad (meer dan twee mijl ervan is uitgerekt in onze circa 1860 schuren). De schuren bieden ideale omstandigheden: 1) duisternis; 2) zeer goede luchtstroom; 3) coole opstijgingen; 4) perfecte (meestal) vochtigheidsniveaus. Als je je bloemen eenmaal hebt afgesneden, is het belangrijk om ze zo snel mogelijk uit het zonlicht te halen. Dit, samen met drogen in het donker, is de belangrijkste factor bij het behouden van een goede kleur.

Notitie:

1) Bloembossen ophangen

Hang een horizontale paal of buis met een diameter van 1/2-inch aan het plafond. Als bevestigingshaken aan uw plafond of muren geen optie zijn, gebruik dan statieven of twee stoelen met hoge rugleuningen om de paal te ondersteunen. Een gebogen paperclip is een perfecte hanger voor je trossen. Leg een krant of een dropdoek op de grond onder de hangende trossen om gevallen bladeren, zaden en bloembladen op te vangen. Hang de bossen ver genoeg uit elkaar om een ​​goede luchtcirculatie mogelijk te maken.

2) Hoe lang bloemen ophangen om te drogen

Het droogproces duurt 10 tot 20 dagen, afhankelijk van de plant. Na het drogen moeten de stelen breken. Je moet de bloemen testen op droogte. Ontleed een of twee en zorg ervoor dat de binnenkant van de bloemen grondig droog is.

Sommige bloemen, zoals delphiniums, behouden hun kleur beter als ze snel worden gedroogd in de buurt van bronnen van warme lucht zoals een verwarming. Grote, veelbloemige bloemen zoals dille, pluizig gras en Queen Anne’s kant moeten rechtop worden gedroogd en mogen niet ondersteboven hangen.

3) Hoe bloemen drogen met silica?

Silicagel drogen gebeurt in ondiepe, luchtdichte, plastic (of glazen) containers of trays. Ik droog veel bloemen tegelijk met een luchtdichte plastic container van 10 bij 18 inch. De jouwe hoeft niet zo groot te zijn, maar zorg ervoor dat de bloemen niet te druk zijn. Verspreid de bloemen met de afbeelding naar boven op een 1-inch (minimale diepte) bed van kristallen. Schep of strooi voorzichtig meer siliciumdioxide erover totdat je de bloemen volledig bedekt hebt met minstens nog een centimeter kristallen. Bloemen drogen met enkelvoudige bloembladenstructuren, zoals madeliefjes, naar beneden gericht is een andere techniek, maar mijn resultaten zijn identiek geweest met beide benaderingen. Om bloemen met de bedrukte zijde naar beneden te drogen, maakt u een kleine heuvel voor de bloemkop, plaatst u de bloemkop met de bedrukte zijde naar beneden en voegt u silica over de bloem toe totdat deze bedekt is. Bloemen kunnen bijna aanraken, en omdat vergelijkbare soorten bloemen in hetzelfde tempo drogen, wilt u misschien vergelijkbare bloemen in dezelfde container groeperen. Sluit de container af en verstoor deze drie tot vier dagen niet.