Alle bloemen zouden zeer speciale krachten hebben “Dit is een quote van Lewis Carrolls Alice in Wonderland. Bloemen zijn door de eeuwen heen een symbool van vrede en liefde geweest. Van de” Flower Power “-beweging van de jaren 60, toen activist en jonge pacifist Jane Rose Kasmir werd gefotografeerd terwijl ze een bloem plantte op de bajonetten van bewakers in het Pentagon tijdens een protest tegen de oorlog in Vietnam op 21 oktober 1967. Een moment in de tijd dat zou doorgaan in de Amerikaanse cultuur en het erfgoed om een ​​moment van vrede te weerspiegelen in een oorlogstijd symboliseert een nieuw type passief verzet, bedacht door Ginsbergs essay uit 1965 getiteld Hoe een mars / spektakel te maken. Aan het eind van de 19e eeuw zou een vrouw die een aanbidder afwijst, hem gele rozen kunnen sturen. Tijdens de Eerste Wereldoorlog vertrekt een man naar een strijd in het buitenland zou zijn vriendin vergeet-mij-nietjes kunnen geven. De meeste mensen herinneren zich dat rode rozen “ik hou van jou” betekenen, maar de floriografie zelf is grotendeels vergeten, een Victoriaanse praktijk waarbij bepaalde soorten bloemen verschillende betekenden dingen.

In sommige gevallen hebben bloemen een grimmiger beeld, zoals calla lelies bij een begrafenis. Recentelijk zijn er via ‘Flower Fossils’ bewijzen gevonden van bloemen uit de prehistorie. Archeologen hebben skeletten blootgelegd van een man, twee vrouwen en een baby die samen zijn begraven in aarde met stuifmeel van bloemen in een grot in Irak. Deze associatie van bloemen met de grotwoningen Neanderthalers van het Pleistoceen tijdperk is indicatief voor de rol van bloemen in begrafenisrituelen. Analyse van het sedimentconcentraat in batches geconcentreerd, impliceerde dat mogelijke bosjes bloemen op het graf waren geplaatst. Door het bloemstuifmeel nader te onderzoeken, konden wetenschappers veel aanwezige bloemen identificeren, die allemaal een aantal therapeutische eigenschappen hadden.

Dat klopt, voordat we de plaatselijke drogisterij hadden met zijn vele kleurrijke hoestsiropen om ons voedsel te helpen, vertrouwden we op bloemen. Bloemen zoals calendula voor pijn en hysop voor keelpijn. Tegenwoordig kunt u Ecanechia misschien vinden bij uw plaatselijke apotheek. Hoewel de meeste immuniteitsverhogende eigenschappen van deze bloem uit de wortels komen, is het toch een helende bloem. Genezende bloemen behoren voor het grootste deel tot het verleden. Dat is natuurlijk als je een van de meest controversiële bloemen van vandaag uitsluit, de cannabis- of marihuanabloem. Deze veelbesproken bloem zou helpen bij een aantal aandoeningen zoals chronische pijn, depressie en maagklachten, om er maar een paar te noemen. Hoewel sommige staten cannabis voor medisch gebruik hebben gelegaliseerd, staan ​​de verdelers ervan en de patiënten die op de genezende eigenschappen zijn gaan vertrouwen, worden voortdurend onder de loep genomen door niet alleen onze federale regering, maar ook door de door de staat gekozen functionarissen die de geldigheid van deze bloemenmacht blijven beweren .