Het is je bruiloft en je planning was uitstekend, je uitvoering subliem en vergeef me de woordspeling, maar alles ziet er rooskleurig uit. Uw bruidsbloemen worden besteld en beschikbaar en worden binnenkort geleverd. Gelukkig zijn huwelijksbloemen vrij robuust en hebben ze echt niet veel aandacht nodig en je krijgt in principe een meer dan passende levensduur, toch?

Mis. Mogelijk volledig en oprecht en organisch verkeerd en er is een kans dat uw bloemen heel erg dood zijn, zelfs voordat u door het gangpad loopt, als u de kansen op het bereiken van een volledige levensduur van de bloemen niet hebt gemaximaliseerd. Als je net als een professional met vers gesneden bruidsbloemen wilt omgaan, kun je maar beter als een professional denken en handelen. Het alternatief is dat geen focus en passende aandacht gelijk staat aan bloemen die gewoon verwelken en afsterven, bijna geleidelijk voor je ogen.

Op de lijst van ergste mogelijk nachtmerries voor een bruid, mogelijk slechts de tweede na de op het laatste moment onderduikende priester of bruidegom, staan ​​huwelijksbloemen die weigeren mee te werken en besluiten dat het een optie is om naar de hemel te gaan voor de eigenlijke bruiloft. Dit is duidelijk geen optie die een bruid zou verrukken.

 

Dus hoe haalt u het beste uit uw bloemenbloemen voor bruiloften, zo lang mogelijk? Hier zijn een paar tips …

Selectie: wanneer u uw bloemen koopt, moet u uw specimens zorgvuldig onderzoeken. Waar u zich specifiek op moet concentreren, zijn de volgende:

Zorg ervoor dat de meeste van uw bloemen in knop staan ​​en dat de knoppen redelijk stevig zijn. Bloemen in knop blijven langer mooi.
Zorg ervoor dat de stelen niet gebroken, beschadigd, slijmerig of verkleurd zijn.
Controleer of het blad niet verwelkt is of tekenen van schimmelgroei vertoont. Gooi alle exemplaren weg waar de bladeren geel van kleur worden.
Als uw bloemen geurend zijn, zorg er dan voor dat de exemplaren een sterke geur hebben.

Container en water: Zorg ervoor dat uw vaas goed gesteriliseerd is voordat u hem gebruikt. Maak de vaas bij voorkeur handmatig schoon met een mild ontsmettingsmiddel of warm zeepsop en was daarna grondig met warm water. Voeg na het drogen gesteriliseerd, gekookt en afgekoeld water toe aan de vaas. Voeg een commercieel bloemenconserveringsmiddel en voedselmengsel toe of maak er zelf een.

Om je eigen te maken voeg je 2 eetlepels bleekmiddel, 2 eetlepels azijn (of citroensap) en 4 eetlepels suiker toe voor elke liter water Het bleekmiddel zal de bacteriën deactiveren, de azijn, die eigenlijk azijnzuur is, een mild zuur, zal controleer de pH en de suiker zal fungeren als een bron van glucose voor de bloem, die de bloem door de stengel zal opnemen en als energiebron voor koolhydraten zal gebruiken.

Voeg water op kamertemperatuur toe aan de vaas. Voeg zoveel water toe als je kunt zonder de vaas te vol te doen (vul hem ongeveer 2/3 omhoog, voeg je bruiloftsbloemen toe en vul het water in de vaas tot op een centimeter van de bovenkant af. Hoe dieper het water, hoe beter ).

Bloemen toevoegen: voor een bruiloftsbloem met een vaas is de vuistregel dat de bloemen anderhalve keer de hoogte van de vaas moeten zijn. U moet hier rekening mee houden bij het bepalen van de steellengtes van uw bloemen (hoe langer de stelen, hoe beter). Als u uw bloemen snijdt als u enige invloed heeft, zorg er dan voor dat de bloemen zo vroeg mogelijk in de ochtend worden gesneden.

Snij de stelen in een stompe hoek van ongeveer 45 graden om een ​​maximale belichting te bereiken, waardoor de stelen zoveel mogelijk water kunnen opnemen. Snij de stelen onder stromend water (dit zorgt ervoor dat er geen lucht binnendringt en de waterstroom naar de bloemen blokkeert) met een scherpe snoeischaar of een bloemmes. Vermijd het gebruik van een stomp mes, dat de stengel kan beschadigen en pletten, waardoor de vitale waterstroom naar de bloemkop wordt belemmerd. Verwijder alle bladeren die zich onder de waterlijn bevinden. Alle rottend organisch materiaal zal het water vervuilen en de levensduur van de bloem verkorten.