Blog

Het onderhoud van je laurierhaag

Het onderhoud van je laurierhaag

Een laurierhaag is een fraaie plant, die geldt als een uitstekende manier om een erfafscheiding te maken in je tuin. Deze haag staat bekend om zijn wintergroene bladeren en snelle groei, waardoor het wel belangrijk is om hem goed te onderhouden. Daarom helpen we je graag een eindje op weg; hoe kan je het beste je laurierhaag onderhouden en waar moet je op letten?

De voordelen van een laurierhaag
Laurier is een bladvorm die het hele jaar groen is en dus ook in de winter gewoon zijn kleur behoudt. Dat maakt een laurierhaag tot een erfafscheiding die het hele jaar door fraai in de kleur staat en dus niet uitvalt, zoals andere hagen. De bessen in de laurierhaag zijn een lekkernij voor veel vogels, waardoor de haag dus ook veel bezocht wordt door verschillende dieren. Dat maakt de haag een gezellige, drukke verzamelplek voor allerlei vogels. De witte bloesem van de laurierhaag staat eveneens prachtig, waardoor het al met al een hele fijne plant is om in je tuin te hebben.

Het snoeien van een laurierhaag
Een laurierhaag groeit bijzonder snel en dus is het zaak om hem goed gesnoeid te houden. Doe je dat niet, dan ligt wildgroei op de loer en zal de haag al snel een rommelig voorkomen hebben. Je snoeit de laurierhaag in het voorjaar, als de vorst is verdwenen. Meestal kan je in maart of april wel aan de slag met de haag. Dan kan je ook de eventuele vorstschade wegknippen. In het najaar snoei je vervolgens de haag nog een keer, zodat hij klaar is voor de winter. Wees overigens niet te enthousiast met het snoeien; een gat in de heg groeit de hele winter niet meer dicht.

Het bemesten van de laurierhaag
De heg kan in de warmere maanden wel wat extra bemesting gebruiken. Deze bemesting doe je twee keer per jaar; een keer in de maanden maart of april en een keer in de maanden juni of juli. Op deze manier krijgt de haag de voeding die hij nodig heeft. Voor deze bemesting kan je speciale hagenbemesting kopen, die speciaal is bedoeld voor dit soort planten. Bouw de bemesting in het najaar wel af.

Goed onderhoud voorkomt plagen
Zoals zoveel planten, kan ook de laurierhaag flink te lijden hebben onder bepaalde plagen. Met name schildluis, bladluis en bladvlooien kunnen behoorlijke schade aanrichten in je geliefde haag. Als je de haag echter goed onderhoudt, krijgen deze beestjes weinig kans om zich te nestelen en blijft je haag vrij van ongenode gasten. Het onderhoud van je laurierhaag werkt dus aan twee kanten. Aan de ene kant houdt het je haag gezond, waardoor hij goed blijft bloeien en bijzonder lang mee kan gaan. Aan de andere kant houdt het dus ook de verschillende natuurlijke vijanden van de laurierhaag buiten de deur, wat eveneens bijdraagt aan de algehele gezondheid van je haag. Zorg er dus voor dat je meerdere keren per jaar de tijd neemt om je laurierhaag goed te onderhouden en verzorgen en hij zal jarenlang prachtig in bloei blijven en geen last hebben van die vervelende kleine beestjes.

Alles over bloemen en online boeketten bestellen

Alles over bloemen en online boeketten bestellen

In deze blog bespreken we een aantal populaire onderwerpen rondom het thema bloemen en online bloemen bestellen. Er zijn natuurlijk heel veel soorten boeketten en gelegenheden waarvoor je een bosje bloemen nodig kan hebben. We bespreken er enkele en vertellen je meer over de manier van bestellen (eenmalig of een abonnement).

 

Bruidsboeketten

Wat de mooiste dag van je leven moet worden, kan natuurlijk niet voorbijgaan zonder een bruidsboeket dat past bij de stijl van de kleding en omgeving. Hieraan wordt dan ook de grootste zorg besteed door vooraf persoonlijk de wensen door te nemen, waarmee we gezamenlijk een prachtig bruidsboeket kunnen samenstellen. Bruidswerk op maat: de echte bloemist biedt meer dan alleen bruidswerk, naast het bruidswerk helpen ze je graag met het samenstellen en verzorgen van:

 

 • Corsages
 • Kinderboeketjes
 • Bloemwerk voor op de trouwauto
 • Versiering van de trouwlocatie, kerk etc.

 

Rouwwerk

Op passende wijze afscheid nemen van een dierbare is van groot belang voor u als nabestaande. De bloemist helpt u dan ook graag bij het samenstellen en verzorgen van rouwbloemwerk dat aansluit op uw wensen. Door samen persoonlijk uw wensen door te nemen is het mogelijk een waardig bloemwerk te creëren dat aansluit op uw persoonlijke band en de persoonlijke voorkeur van de overledenen. De bloemenwinkel biedt voor rouwbloemwerk verschillende mogelijkheden. Rouwwerk op maat voor:

 

 • Grafstukken
 • Grafkransen
 • Kiststukken
 • Kerkversieringen
 • Rouwlint met bedrukking

 

Bloemabonnementen

Iedere week een fris en fleurig bloemstuk of boeket op de balie, kantoor, winkel, restaurant of huis? Afgestemd op uw wensen verzorgt de plaatselijke bloemenzaak prachtig bloem en plantwerk aangepast aan uw interieur en aan het seizoen. De eerste indruk van een bedrijf is ten slotte belangrijk en kan positief worden beïnvloed met mooi verzorgd bloem- en plantwerk. De bloemenspeciaalzaak is hierin flexibel waarbij het mogelijk is maandelijks of wekelijks een nieuw arrangement te verzorgen (ook voor bloemen met een vaas). Waarbij het interieur en uitstraling van de locatie centraal staat. Naast het creëren van een fijne werk- of leefomgeving zijn bloemabonnementen geschikt voor speciale gelegenheden zoals:

 

 • Verjaardagen van klanten en/of collega’s
 • Jubilea
 • Verkoop geschenk
 • Uitstraling van uw omgeving
 • Huwelijksfeest
Japanse hulst razendpopulair

Japanse hulst razendpopulair

Er zijn veel mensen die een Japanse hulst willen kopen. De Japanse hulst staat ook wel bekend als Ilex Crenata. Dit is een plant met prachtig groen blad, zie je steeds meer in verschillende tuinen.

De Japanse hulst wordt vaak gebruikt als vervanging voor buxus. Dit komt doordat de Japanse hulst een plant is die verschillende invloeden van buitenaf beter kan weerstaan. Er zijn veel verschillende soorten Japanse hulst. Deze soorten hebben hun eigen kenmerken.

Eigenschappen van de Japanse hulst

Ilex Crenata is de wetenschappelijke naam voor de Japanse hulst. De wetenschappelijke naam is niet geschikt voor de Japanse hulst. Dit komt omdat Crenata gekarteld in het Latijn betekent. De Japanse hulst heeft echter gladde eivormige bladeren. Dit betekent dat de naam niet erg geschikt is voor de plant.

De Japanse hulst is niet zoals andere soorten hulst. Dit komt omdat de Japanse hulst geen typische vrucht heeft. De bessen van de Japanse hulst zitten eigenlijk onder de bladeren. Op deze manier zijn ze bijna onzichtbaar.

De Japanse hulst heeft donkergroene bladeren. Dit is prachtig in de tuin. De Japanse hulst is ook zeer geschikt voor het uitsnijden van verschillende vormen. Daarom zul je deze problemen tegenkomen in verschillende Japanse tuinontwerpen.

De Japanse hulst is het hele jaar door groen. Hierdoor blijft je tuin het hele jaar door mooi. Als gevolg hiervan, als je de Japanse hulst in je tuin heeft, zal je tuin er niet snel verdord of leeg uitzien.

Een Japanse hulst kopen

Je kunt de Japanse hulst op veel verschillende manieren kopen, waaronder online bij Japansehulst.nl. Dit komt omdat planten zeer goed bestand zijn tegen transport. Hierdoor kun je de plant gemakkelijk naar je huis sturen zodat je hem hier zelf kunt kweken.

Je kunt de Japanse hulst ook in de winkel kopen. Je kunt gemakkelijk naar de tuinwinkel gaan. Je vindt deze plant in de meeste grote en ook kleine tuinwinkels. Na aanschaf van een Japanse hulst vervoer je hem gemakkelijk met de auto naar je huis. Dit gaat natuurlijk ook heel makkelijk, omdat de plant hier ook goed tegen bestand is.