Blog

De Kracht van Groene Schoolpleinen: Donker Groen Pioneert in Natuurlijke Speelruimtes

De Kracht van Groene Schoolpleinen: Donker Groen Pioneert in Natuurlijke Speelruimtes

Het schoolplein is een plek waar kinderen samenkomen om te spelen, te leren en plezier te hebben. Het is een belangrijke omgeving waar kinderen kunnen groeien, ontdekken en hun creativiteit kunnen ontwikkelen. Maar wat als we het schoolplein zouden transformeren tot een groen paradijs? Een plek waar de natuur centraal staat en kinderen worden omringd door groen, bloemen en dieren? Dit is precies waar groene schoolpleinen om draaien. En Donker Groen, een bedrijf dat gespecialiseerd is in groenvoorziening, staat aan de voorhoede van deze beweging.

De Essentie van Groene Schoolpleinen

Groene schoolpleinen zijn ontworpen om kinderen te betrekken bij de natuurlijke wereld. In plaats van een traditioneel, betegeld plein, worden groene schoolpleinen omgevormd tot natuurlijke speelruimtes met bomen, struiken, bloembedden, gras en waterpartijen. De nadruk ligt op het creëren van een natuurlijke omgeving die de zintuigen prikkelt en kinderen uitnodigt om actief te zijn in de buitenlucht.

Donker Groen: Een Pionier in Natuurlijke Speelruimtes

Donker Groen is een toonaangevend bedrijf in de groenvoorziening, met een bijzondere focus op groene schoolpleinen. Ze geloven in de kracht van de natuur om kinderen te inspireren, te motiveren en te laten groeien. Donker Groen werkt nauw samen met scholen om unieke en aantrekkelijke buitenruimtes te creëren die kinderen uitnodigen om te spelen, te ontdekken en te leren.

De Voordelen van Groene Schoolpleinen

1. Natuurlijke Leeromgeving

Groene schoolpleinen fungeren als een verlengstuk van het klaslokaal. Kinderen kunnen in de buitenlucht leren en educatieve activiteiten ondernemen die verband houden met de natuur, zoals het observeren van planten en dieren, het bestuderen van insecten en het ontdekken van de seizoenen.

2. Stimuleren van Creativiteit en Verbeelding

De natuur prikkelt de creativiteit en verbeelding van kinderen. Op groene schoolpleinen kunnen ze hun fantasie de vrije loop laten gaan, spelen met natuurlijke elementen en zelf hun avonturen creëren.

3. Bevorderen van Fysieke Activiteit

In een groene omgeving worden kinderen gestimuleerd om meer te bewegen. Ze kunnen klimmen, rennen, springen en ontdekken, wat bijdraagt aan hun fysieke gezondheid en welzijn.

4. Verbinding met de Natuur

Groene schoolpleinen bieden een kans voor kinderen om een diepere band met de natuur te ontwikkelen. Ze leren respect en waardering te hebben voor de natuurlijke wereld en het belang van duurzaamheid.

Een Toekomst voor Groene Schoolpleinen

De beweging naar groene schoolpleinen groeit gestaag. Steeds meer scholen beseffen de voordelen van natuurlijke speelruimtes voor hun leerlingen. Donker Groen speelt een essentiële rol in deze evolutie, door het ontwerpen en aanleggen van innovatieve groene schoolpleinen die kinderen inspireren en de band met de natuur versterken.

Conclusie

Groene schoolpleinen zijn een inspirerend concept dat kinderen in staat stelt om te leren, te spelen en te ontdekken in een natuurlijke omgeving. Donker Groen is een pionier in de aanleg van deze prachtige en educatieve buitenruimtes. Met groene schoolpleinen kunnen kinderen een diepere band met de natuur ontwikkelen, fysiek actief zijn en hun creativiteit stimuleren.

Laten we ons samen inzetten voor de toekomst van groene schoolpleinen. Door kinderen in contact te brengen met de natuur, kunnen we hen inspireren om de natuur te beschermen en te koesteren voor de komende generaties.

Het onderhoud van je laurierhaag

Het onderhoud van je laurierhaag

Een laurierhaag is een fraaie plant, die geldt als een uitstekende manier om een erfafscheiding te maken in je tuin. Deze haag staat bekend om zijn wintergroene bladeren en snelle groei, waardoor het wel belangrijk is om hem goed te onderhouden. Daarom helpen we je graag een eindje op weg; hoe kan je het beste je laurierhaag onderhouden en waar moet je op letten?

De voordelen van een laurierhaag
Laurier is een bladvorm die het hele jaar groen is en dus ook in de winter gewoon zijn kleur behoudt. Dat maakt een laurierhaag tot een erfafscheiding die het hele jaar door fraai in de kleur staat en dus niet uitvalt, zoals andere hagen. De bessen in de laurierhaag zijn een lekkernij voor veel vogels, waardoor de haag dus ook veel bezocht wordt door verschillende dieren. Dat maakt de haag een gezellige, drukke verzamelplek voor allerlei vogels. De witte bloesem van de laurierhaag staat eveneens prachtig, waardoor het al met al een hele fijne plant is om in je tuin te hebben.

Het snoeien van een laurierhaag
Een laurierhaag groeit bijzonder snel en dus is het zaak om hem goed gesnoeid te houden. Doe je dat niet, dan ligt wildgroei op de loer en zal de haag al snel een rommelig voorkomen hebben. Je snoeit de laurierhaag in het voorjaar, als de vorst is verdwenen. Meestal kan je in maart of april wel aan de slag met de haag. Dan kan je ook de eventuele vorstschade wegknippen. In het najaar snoei je vervolgens de haag nog een keer, zodat hij klaar is voor de winter. Wees overigens niet te enthousiast met het snoeien; een gat in de heg groeit de hele winter niet meer dicht.

Het bemesten van de laurierhaag
De heg kan in de warmere maanden wel wat extra bemesting gebruiken. Deze bemesting doe je twee keer per jaar; een keer in de maanden maart of april en een keer in de maanden juni of juli. Op deze manier krijgt de haag de voeding die hij nodig heeft. Voor deze bemesting kan je speciale hagenbemesting kopen, die speciaal is bedoeld voor dit soort planten. Bouw de bemesting in het najaar wel af.

Goed onderhoud voorkomt plagen
Zoals zoveel planten, kan ook de laurierhaag flink te lijden hebben onder bepaalde plagen. Met name schildluis, bladluis en bladvlooien kunnen behoorlijke schade aanrichten in je geliefde haag. Als je de haag echter goed onderhoudt, krijgen deze beestjes weinig kans om zich te nestelen en blijft je haag vrij van ongenode gasten. Het onderhoud van je laurierhaag werkt dus aan twee kanten. Aan de ene kant houdt het je haag gezond, waardoor hij goed blijft bloeien en bijzonder lang mee kan gaan. Aan de andere kant houdt het dus ook de verschillende natuurlijke vijanden van de laurierhaag buiten de deur, wat eveneens bijdraagt aan de algehele gezondheid van je haag. Zorg er dus voor dat je meerdere keren per jaar de tijd neemt om je laurierhaag goed te onderhouden en verzorgen en hij zal jarenlang prachtig in bloei blijven en geen last hebben van die vervelende kleine beestjes.

Alles over bloemen en online boeketten bestellen

Alles over bloemen en online boeketten bestellen

In deze blog bespreken we een aantal populaire onderwerpen rondom het thema bloemen en online bloemen bestellen. Er zijn natuurlijk heel veel soorten boeketten en gelegenheden waarvoor je een bosje bloemen nodig kan hebben. We bespreken er enkele en vertellen je meer over de manier van bestellen (eenmalig of een abonnement).

 

Bruidsboeketten

Wat de mooiste dag van je leven moet worden, kan natuurlijk niet voorbijgaan zonder een bruidsboeket dat past bij de stijl van de kleding en omgeving. Hieraan wordt dan ook de grootste zorg besteed door vooraf persoonlijk de wensen door te nemen, waarmee we gezamenlijk een prachtig bruidsboeket kunnen samenstellen. Bruidswerk op maat: de echte bloemist biedt meer dan alleen bruidswerk, naast het bruidswerk helpen ze je graag met het samenstellen en verzorgen van:

 

 • Corsages
 • Kinderboeketjes
 • Bloemwerk voor op de trouwauto
 • Versiering van de trouwlocatie, kerk etc.

 

Rouwwerk

Op passende wijze afscheid nemen van een dierbare is van groot belang voor u als nabestaande. De bloemist helpt u dan ook graag bij het samenstellen en verzorgen van rouwbloemwerk dat aansluit op uw wensen. Door samen persoonlijk uw wensen door te nemen is het mogelijk een waardig bloemwerk te creëren dat aansluit op uw persoonlijke band en de persoonlijke voorkeur van de overledenen. De bloemenwinkel biedt voor rouwbloemwerk verschillende mogelijkheden. Rouwwerk op maat voor:

 

 • Grafstukken
 • Grafkransen
 • Kiststukken
 • Kerkversieringen
 • Rouwlint met bedrukking

 

Bloemabonnementen

Iedere week een fris en fleurig bloemstuk of boeket op de balie, kantoor, winkel, restaurant of huis? Afgestemd op uw wensen verzorgt de plaatselijke bloemenzaak prachtig bloem en plantwerk aangepast aan uw interieur en aan het seizoen. De eerste indruk van een bedrijf is ten slotte belangrijk en kan positief worden beïnvloed met mooi verzorgd bloem- en plantwerk. De bloemenspeciaalzaak is hierin flexibel waarbij het mogelijk is maandelijks of wekelijks een nieuw arrangement te verzorgen (ook voor bloemen met een vaas). Waarbij het interieur en uitstraling van de locatie centraal staat. Naast het creëren van een fijne werk- of leefomgeving zijn bloemabonnementen geschikt voor speciale gelegenheden zoals:

 

 • Verjaardagen van klanten en/of collega’s
 • Jubilea
 • Verkoop geschenk
 • Uitstraling van uw omgeving
 • Huwelijksfeest