Blog

Alles over bloemen en online boeketten bestellen

Alles over bloemen en online boeketten bestellen

In deze blog bespreken we een aantal populaire onderwerpen rondom het thema bloemen en online bloemen bestellen. Er zijn natuurlijk heel veel soorten boeketten en gelegenheden waarvoor je een bosje bloemen nodig kan hebben. We bespreken er enkele en vertellen je meer over de manier van bestellen (eenmalig of een abonnement).

 

Bruidsboeketten

Wat de mooiste dag van je leven moet worden, kan natuurlijk niet voorbijgaan zonder een bruidsboeket dat past bij de stijl van de kleding en omgeving. Hieraan wordt dan ook de grootste zorg besteed door vooraf persoonlijk de wensen door te nemen, waarmee we gezamenlijk een prachtig bruidsboeket kunnen samenstellen. Bruidswerk op maat: de echte bloemist biedt meer dan alleen bruidswerk, naast het bruidswerk helpen ze je graag met het samenstellen en verzorgen van:

 

 • Corsages
 • Kinderboeketjes
 • Bloemwerk voor op de trouwauto
 • Versiering van de trouwlocatie, kerk etc.

 

Rouwwerk

Op passende wijze afscheid nemen van een dierbare is van groot belang voor u als nabestaande. De bloemist helpt u dan ook graag bij het samenstellen en verzorgen van rouwbloemwerk dat aansluit op uw wensen. Door samen persoonlijk uw wensen door te nemen is het mogelijk een waardig bloemwerk te creëren dat aansluit op uw persoonlijke band en de persoonlijke voorkeur van de overledenen. De bloemenwinkel biedt voor rouwbloemwerk verschillende mogelijkheden. Rouwwerk op maat voor:

 

 • Grafstukken
 • Grafkransen
 • Kiststukken
 • Kerkversieringen
 • Rouwlint met bedrukking

 

Bloemabonnementen

Iedere week een fris en fleurig bloemstuk of boeket op de balie, kantoor, winkel, restaurant of huis? Afgestemd op uw wensen verzorgt de plaatselijke bloemenzaak prachtig bloem en plantwerk aangepast aan uw interieur en aan het seizoen. De eerste indruk van een bedrijf is ten slotte belangrijk en kan positief worden beïnvloed met mooi verzorgd bloem- en plantwerk. De bloemenspeciaalzaak is hierin flexibel waarbij het mogelijk is maandelijks of wekelijks een nieuw arrangement te verzorgen (ook voor bloemen met een vaas). Waarbij het interieur en uitstraling van de locatie centraal staat. Naast het creëren van een fijne werk- of leefomgeving zijn bloemabonnementen geschikt voor speciale gelegenheden zoals:

 

 • Verjaardagen van klanten en/of collega’s
 • Jubilea
 • Verkoop geschenk
 • Uitstraling van uw omgeving
 • Huwelijksfeest
Japanse hulst razendpopulair

Japanse hulst razendpopulair

Er zijn veel mensen die een Japanse hulst willen kopen. De Japanse hulst staat ook wel bekend als Ilex Crenata. Dit is een plant met prachtig groen blad, zie je steeds meer in verschillende tuinen.

De Japanse hulst wordt vaak gebruikt als vervanging voor buxus. Dit komt doordat de Japanse hulst een plant is die verschillende invloeden van buitenaf beter kan weerstaan. Er zijn veel verschillende soorten Japanse hulst. Deze soorten hebben hun eigen kenmerken.

Eigenschappen van de Japanse hulst

Ilex Crenata is de wetenschappelijke naam voor de Japanse hulst. De wetenschappelijke naam is niet geschikt voor de Japanse hulst. Dit komt omdat Crenata gekarteld in het Latijn betekent. De Japanse hulst heeft echter gladde eivormige bladeren. Dit betekent dat de naam niet erg geschikt is voor de plant.

De Japanse hulst is niet zoals andere soorten hulst. Dit komt omdat de Japanse hulst geen typische vrucht heeft. De bessen van de Japanse hulst zitten eigenlijk onder de bladeren. Op deze manier zijn ze bijna onzichtbaar.

De Japanse hulst heeft donkergroene bladeren. Dit is prachtig in de tuin. De Japanse hulst is ook zeer geschikt voor het uitsnijden van verschillende vormen. Daarom zul je deze problemen tegenkomen in verschillende Japanse tuinontwerpen.

De Japanse hulst is het hele jaar door groen. Hierdoor blijft je tuin het hele jaar door mooi. Als gevolg hiervan, als je de Japanse hulst in je tuin heeft, zal je tuin er niet snel verdord of leeg uitzien.

Een Japanse hulst kopen

Je kunt de Japanse hulst op veel verschillende manieren kopen, waaronder online bij Japansehulst.nl. Dit komt omdat planten zeer goed bestand zijn tegen transport. Hierdoor kun je de plant gemakkelijk naar je huis sturen zodat je hem hier zelf kunt kweken.

Je kunt de Japanse hulst ook in de winkel kopen. Je kunt gemakkelijk naar de tuinwinkel gaan. Je vindt deze plant in de meeste grote en ook kleine tuinwinkels. Na aanschaf van een Japanse hulst vervoer je hem gemakkelijk met de auto naar je huis. Dit gaat natuurlijk ook heel makkelijk, omdat de plant hier ook goed tegen bestand is.

Zelf gedroogde bloemen maken

Wilt u de zomerbloemen van uw tuin het hele jaar door laten meegaan? Ok, de gemakkelijkste manier is om je tuinbloemen binnen te brengen en ze te drogen.

* Ten eerste: bloemen oogsten

Het is het beste om uw bloemen in de ochtenduren te snijden nadat de dauw uit de planten is verdampt. Eenmaal gesneden, groepeert u de stelen in trossen met behulp van elastiekjes (puur rubberen elastiekjes werken het beste) en verwijdert u ze zo snel mogelijk uit het zonlicht.

Er zijn duidelijke ontwikkeltijden die het beste zijn om bloemen te snijden om te drogen. Dit kan heel specifiek zijn voor verschillende planten of zelfs voor verschillende telers van dezelfde plant. Over het algemeen is het het beste om onrijpe bloemen te plukken (bloemen die niet helemaal open zijn), omdat de bloemen blijven opengaan tijdens het droogproces. Als je een bloem plukt op het moment dat hij er perfect uitziet, blijft hij tijdens het drogen opengaan, waardoor je een bloem voorbij dat ‘perfecte stadium’ achterlaat. De meeste mensen plukken te laat bloemen. Heb je bijvoorbeeld ooit een mooie gedroogde roos gezien? Als je er echt naar kijkt, is de bloem nog redelijk gesloten. Vermijd het oogsten van bloemen die te volwassen zijn in ontwikkeling. Dergelijke bloemen zullen in het algemeen bij drogen drogen en zullen niet goed standhouden in arrangementen.

Voor elke bloem die we kweken, bieden we specifieke pluk- en teeltadviezen. Klik gewoon op een gedroogde bloemnaam op een van onze lijsten om een ​​schat aan specifieke informatie te krijgen, waaronder foto’s!

* Ten tweede: bloemen bewaren

Op enkele uitzonderingen na drogen we al onze bloemen aan de lucht. We hangen eenvoudig bloemtrossen ondersteboven aan draad (meer dan twee mijl ervan is uitgerekt in onze circa 1860 schuren). De schuren bieden ideale omstandigheden: 1) duisternis; 2) zeer goede luchtstroom; 3) coole opstijgingen; 4) perfecte (meestal) vochtigheidsniveaus. Als je je bloemen eenmaal hebt afgesneden, is het belangrijk om ze zo snel mogelijk uit het zonlicht te halen. Dit, samen met drogen in het donker, is de belangrijkste factor bij het behouden van een goede kleur.

Notitie:

1) Bloembossen ophangen

Hang een horizontale paal of buis met een diameter van 1/2-inch aan het plafond. Als bevestigingshaken aan uw plafond of muren geen optie zijn, gebruik dan statieven of twee stoelen met hoge rugleuningen om de paal te ondersteunen. Een gebogen paperclip is een perfecte hanger voor je trossen. Leg een krant of een dropdoek op de grond onder de hangende trossen om gevallen bladeren, zaden en bloembladen op te vangen. Hang de bossen ver genoeg uit elkaar om een ​​goede luchtcirculatie mogelijk te maken.

2) Hoe lang bloemen ophangen om te drogen

Het droogproces duurt 10 tot 20 dagen, afhankelijk van de plant. Na het drogen moeten de stelen breken. Je moet de bloemen testen op droogte. Ontleed een of twee en zorg ervoor dat de binnenkant van de bloemen grondig droog is.

Sommige bloemen, zoals delphiniums, behouden hun kleur beter als ze snel worden gedroogd in de buurt van bronnen van warme lucht zoals een verwarming. Grote, veelbloemige bloemen zoals dille, pluizig gras en Queen Anne’s kant moeten rechtop worden gedroogd en mogen niet ondersteboven hangen.

3) Hoe bloemen drogen met silica?

Silicagel drogen gebeurt in ondiepe, luchtdichte, plastic (of glazen) containers of trays. Ik droog veel bloemen tegelijk met een luchtdichte plastic container van 10 bij 18 inch. De jouwe hoeft niet zo groot te zijn, maar zorg ervoor dat de bloemen niet te druk zijn. Verspreid de bloemen met de afbeelding naar boven op een 1-inch (minimale diepte) bed van kristallen. Schep of strooi voorzichtig meer siliciumdioxide erover totdat je de bloemen volledig bedekt hebt met minstens nog een centimeter kristallen. Bloemen drogen met enkelvoudige bloembladenstructuren, zoals madeliefjes, naar beneden gericht is een andere techniek, maar mijn resultaten zijn identiek geweest met beide benaderingen. Om bloemen met de bedrukte zijde naar beneden te drogen, maakt u een kleine heuvel voor de bloemkop, plaatst u de bloemkop met de bedrukte zijde naar beneden en voegt u silica over de bloem toe totdat deze bedekt is. Bloemen kunnen bijna aanraken, en omdat vergelijkbare soorten bloemen in hetzelfde tempo drogen, wilt u misschien vergelijkbare bloemen in dezelfde container groeperen. Sluit de container af en verstoor deze drie tot vier dagen niet.